22 Mayıs 2012 Salı

TAHİNLİ KEK

filizceyemekler

Kardeşimin tarifini ben de denedim ve nefis oldu....



Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gr margarin
1 su bardağı tahin
Süslemek için muz ve çikolata sosu,ceviz

Yapılışı
Yumurta ve tozşeker iyice çırpın,yoğurt,un,karbonat,yumuşak margarin,ve 4-5 çorba kaşığı tahin ekleyin.malzeler özleşene kadar karıştırın.hamuru eğer varsa kelepçeli kalıba boşaltın.orta boy yada küçük boy kalıp olabilir .kalan tahini de hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında arada kontrol ederek pişirin.Normal kekten daha uzun sürüyor pişmesi(50 dk kadar).Kürdan batırarak içini kontrol edin,kalıptan çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra üzerini muz ve çikolata sosu ve ceviz ile süsleyin.ılık olarak servis yapın.Afiyet olsun.

17 Mayıs 2012 Perşembe

NİLGÜN ABLANIN ÇAY DAVETİ






15 Mayıs günü Nilgün Abla Dikiş grubunu çaya davet etmişti. Ben de ona yardımcı oldum,
Tavuklu salata ve Tahinli kek yaptım. Börekler,turtalar, pohaçalar, kısırlar,salatalar,çaylar,kahveler
ve güzel sohbetler ile güzel bir gün geçirdik......


















9 Mayıs 2012 Çarşamba

TAHİNLİ MUZLU KEK

filizceyemekler
Kardeşimin tarifi...

Malzemeler
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
250 gr margarin
1 su bardağı tahin
Süslemek için muz ve çikolata sosu.


Yapılışı
Yumurta ve tozşeker iyice çırpın,yoğurt,un,karbonat,yumuşak margarin,ve 4-5 çorba kaşığı tahin ekleyin.malzeler özleşene kadar karıştırın.hamuru eğer varsa kelepçeli kalıba boşaltın.orta boy yada küçük boy kalıp olabilir .kalan tahini de hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış fırında arada kontrol ederek pişirin.Normal kekten daha uzun sürüyor pişmesi.Kürdan batırarak içini kontrol edin,Eğer pişmediyse ben biraz ısıyı düşürüp içini çekene kadar pişirmeye devam ettim.kalıptan çıkartıp üzerini muz ve çikolata sosu ile süsleyuin.ılık olarak servis yapın.Afiyet olsun.






PATATES SALATASI (NEVBAHAR)

filizceyemekler



Kardeşimin tarifi...


Patates Salatası (NEVBAHAR SALATASI)

Tarifi internetten bulduğum çok güzel tarifleri olan bir blogtan alıp yaptım.Linki kopyalıyorum.Tıklayıp tarifi görebilirsiniz.http://gulaymutfakta.blogspot.com/2010/05/nevbahar-salatas.html Ben oradaki miktarları biraz arttırark yaptım,gelecek kişi sayısına göre düzenleyebilirsiniz.Afiyet olsun..

ŞAMBALİ TATLISI

filizceyemekler
Kardeşimin tarifi...

Malzemeler
500 gr irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Şerbet için:3 su bardağı şeker,3 su bardağı su.


Yapılışı:
Tüm malzemeler çırpılır.orta boy diktörtgen bir borcam yağlanıp,üzerine 1 kaşık un serpilir,biraz da pekmez gezdirilir zeminde.üzerine hamur dökülür.Hamur pişirmeden önce ne kladar beklerse o kadar güzel oluyor.hamurun üzerine belli aralıklarla tuzsuz badem yada fındık koyabilirsiniz.2 saat falan bekledikten sonra 170 derecede pişene kadar fırınlanır.Süreyi şu an hatırlamıyorum :) fırıdayken diğer tarafta şerbeti kaynatılır.fırından çıkınca şerbet ılıkkken üzerine dökülür.Afiyet olsun.




FINDIKLI KURABİYE

filizceyemekler






Kardeşimin tarifi


Malzemeler  (45-50 Adet)
2 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındıkÜzeri için: Yarım çay bardağı pudra şekeri,2 çay kaşığı tarçın..
Yapılışı: 


Un,oda sıcaklığında margarin,nişasta,pudraşekeri,vanilya ve dövülmüş fındık ekleyip yoğurulur.
Bu malzemelerle hamurun toplanması biraz zor oldu.Ben hamuru toparlamak için biraz sıvıyağ 
ilave ederek hamuru toparladım.Hamurdan küçük parçalar halinde yuvarlayıp,180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.piştikten sonra servis tabağına alınıp,üzerine 
pudra şekeri ve tarçın karıştırlarak kurabiyelerin üzerine elenir..Afiyet olsun.


www.bebekolay.com/en-sevdigim-yemek-findikli-kurabiye/   (Bu sitede de tarif yaynlandı, çok mutlu oldum.)




KREMŞANTİLİ POĞAÇA

filizceyemekler
(Kardeşimin tarifi)

Bu poğaçaların tarifi de http://gulaymutfakta.blogspot.com/2011/06/kremsantili-pogaca.html blogtan aldım.Tamamen aynı malzeler ile yaptım ve çok güzel oldu.Kesinlikle denemelisiniz.Afiyet olsun..

KARDEŞİMİN DAVET MASASI







MISIR GEVREĞİ KURABİYESİ

filizceyemekler
Bu kurabiye tarifini çok uzun zaman önce televizyonda Sn.Emine Beder yaparken
seyretmiştim ve not almıştım.
Denedim ve çok sevdim. Bu kurabiye benim spesiyallerimin içinde yerini almış oldu:))



Malzemeler
4-5 adet yumurtanın akı
1 su bardağı yada biraz daha az şeker
4-5 bardak mısır gevreği
vanilya
damla çukulata
fındık-ceviz-kuru üzüm-kuru kayısı vs

Yapılışı
Yumurta akları ve şekeri mikserle çırpın.Kar gibi olması gerekiyor, Kabı ters çevirince akmamalı yani katı olmalı. Mısır gevreğini ayrı bir kapta elinizle kırın, çırpılmış yumurta akına karıştırın ama kaşıkla, mikser kullanmayın.Diğer malzemeleri de karıştırın ve kaşık yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Şeklinin düzgün olmasına gerek yok.175 derecede 10-15 dk.pişirin çok kızarmaması gerek.Çıkartınca biraz tepside bekletip öyle servis tabağına alın. Afiyet olsun...
Çok hafif ve lezzetli bir kurabiye (diyet :)) )



 —

7 Mayıs 2012 Pazartesi

2010 YILINDAN DAVET MENÜSÜ

filizceyemekler

Resimde görünen masayı komsum ve arkadaşım Ayşe Şanlıtürk'ün 2010 yılındaki
doğum günü için hazırlamıştım. Biraz süpriz olmuştu ve çok sevinmişti.

O gün komşularımla güzel bir gün geçirdiğimi hatırlıyorum.....

WOKTA SOYA SOSLU TAVUK

filizceyemekler


Malzemeler
1 havuç
1 kabak
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 soğan
1-2 taze soğan
1-2 diş sarımsak
3 tavuk göğsü
zeytinyağ
soya sosu
tuz- karabiber- kekik



Yapılışı
Tavuk göğüs etleri ince ince kesilir. Bütün sebzeler jülyen yani ince ince doğranır.Önce etler ve soğan kavrulur, etler biraz pişince önce havuç dha sonra diğer sebzeler eklenerek kavurmaya devam edilir.Soya sosu ve diğer baharatlar da ilave edilir ve afiyetle yenir...
Sebzeler biraz diri olunca daha iyi oluyor...
Tuz miktarına soya sosu tuzlu olduğu için dikkat edin.


KAKAOLU HAŞHAŞLI KEK

filizceyemekler


Malzemeler


2 yumurta
1 su bard.şeker
1 su bard. süt
1 su bard sıvı yağ
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
biraz hashas(ben kıtırkıtır seviyorum)
250 gr un(elenmiş)

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt,sıvıyağ,kabartma tozu, vanilya,hashas ve un karıştırılır.İyice çırpılır, bütün malzemeler iyice karışınca kakao eklenir, Kakao hamuru biraz daha koyulaştırdığı için biraz süt ilave edebilirsiniz. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede 30 dk. pişirin.
Afiyet olsun....
 —

SOSİSLİ KAŞARLI MİLFÖY

filizceyemekler
Geçen gün oğlum Kaan kendisi ezme yapmak istedi. Ezmeyi kendi yaptı.
Bende yanına milföy ile sosisli kaşarlı börek yaptım.

Ezme tarifini söyleyince sizlerle paylaşacağım:)))

YULAFLI EKMEK

filizceyemekler

KARDEŞİMİN KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ

filizceyemekler

filizceyemekler

Kardeşimin yorumuyla tarifi:





İç Malzemesi: 500 gram kıyma,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber,
tuz,karabiber..

Az zeytinyağında malzemeler kavrulur.
1 margarin eritilir,soğuyunca 2 bardak süt,3 yumurta çırpılır.
6 adet yufkadan yaptım.Tepsiye yufkalar teker teker serilir.
Her katına yağlı sütlü karışım ile ıslatılır.Orta iki katına kıymalı 
harç konulur.en üste de kalan sütlu karışım dokülür.200 derecede 
kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.




YUFKASIZ PATATESLİ BÖREK

filizceyemekler

filizceyemekler



Malzemeler
6-7 adet iri patates
2 kuru soğan
3 yumurta
1 kabak
yarım su bardağı yoğurt(light)
4-5 yemek kaşığı dolu dolu un
3 yemek kaşığı mısır unu
biraz sıvı yağ veya zeytinyağ
yarım su bardağı süt(light)
biraz maydonoz
biraz hindistan cevizi
1 kabartma tozu
biraz kaşar peyniri(light)
tuz,karabiber,kırmızı toz biber...

Yapılışı
Patatesleri ve kabağı küp küp doğrayın,soğanları rendeleyin, maydonozu kıyın, diğer malzemelerle karıştın. Yağlanmış fırın kabına koyun ve 175 derecede 45 -50 dk pişirin.
Ben kaşarın bir kısmını piştikten bir süre sonra üzerine serpiyorum.

(Bütün karışım biraz çıvık olursa un ilavesi yapabilirsiniz)
Afiyet olsun...

Bu tarifimde filizce dokunuşlar var:))














TAVUKLU DİYET SALATA

filizceyemekler

Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
1 adet salatalık
2-3 diş sarımsak
ligt yoğurt
dereotu
1 adet kırmızı soğan
biraz taze soğan
1 tatlı kasığı hardal
tuz-karabiber

Tavuk göğsünü haşlayın(ben haşlama suyuna 2 adet defne yaprağı ve biraz tane karabiber attım.)

Haşlanmış tavuk göğsünü küçük küçük didikleyin. sarımsakları dövün,salatalığı rendeleyin,soğanları ve dereotu ince ince kıyın.Tavuklarla bütün malzemeleri karıştırın.Üzerini kırmızı pul biber ve nane ile süsleyin.
(Bu tarife ceviz çok yakışıyor ama ben dukan diyetinde olduğum için kullanmadım,sizler kullanın derim..:)))


5 MALZEMELİ MUFFİN

filizceyemekler



filizceyemekler

PUDİNGLİ KEK

filizceyemekler
Bu kek tarifini facedeki grup arkadaşım zeynep'in paylaştığı  www.arzuyagore.com
sitesinden almıştım. Orada çilekli puding ile yapılmıştı ama ben kakaolu puding ile
denedim ve kısmetlisi çok oldu. Afiyetle yendi:))

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR (TAZE BAKLALI)

filizceyemekler

filizceyemekler


Malzemeler
300-400 gr taze iç bakla
5-6 adet enginar
dereotu
3-4 kesme şeker
1 yemek kaşığı un
1 kuru soğan
zeytinyağ
tuz,karabiber
biraz su
2 limon

Yapılışı
İç baklaların kabuklarını ayıklayın,(biraz zaman alıyor:)) iyice yıkayın.Enginarları limonlu suda bekletin.(Ben limonlu suya bıraz da sirke sıkıyorum.)Soğanları ince ince kıyın, zeytinyağ ve bakla ile birlikte kavurun, unu, şekeri ve biraz sıcak su ekleyip pişirin.Baklalar biraz yumuşayınca içine enginarları ilave edin,Limon suyu,tuz karabiber dereotunu ve biraz daha su ilave ederek enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Enginarları bıçak yardımıyla kontrol edebilirsiniz.30-35 dk pişiyor ama kontrol edin yine de...(Bazıları kılçıklı oluyor) Piştikten sonra enginarları servis tabağına alın, baklaları el blenderinden geçirin. biraz taneli kalabilir.Baklalrı enginarların üzerine pay edin ve dereotuyla süsleyin,üzerine biraz zeytinyağ gezdirebilirsiniz. Buzdolabında bekleyince daha lezzetli oluyor.Afiyet olsun....

(Baklaları fazla alıp ayıklayıp buzluğa öyle atıyorum, enginarları da limonlu poşetiyle buzluğa atıyorum, tam mevsimi alın alın atın:)) kışın yemek zevkli oluyor.)






PORTAKALLI MERCİMEK ÇORBASI

filizceyemekler


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 havuç
1 patates
1 portakal suyu
1 limon suyu
tuz, karabiber,kuru nane


Mercimeği çok iyi yıkayın. Bütün malzemeleri tencereye ilave edin, Tavuksuyunu, portakal ve limon suyunu da 
koyup kaynatın.Daha sonra blenderdan geçirin.Diğer tarfta yağ ile yaktığınız naneyi çorbaya ilave edin.
Afiyet olsun....

(Ben tavuk suyunu şöyle yaptım: 5-6 tavuk budunu,1 soğan,2 diş sarımsak,3-4 karanfil (karanfili soğana sapladım), 
biraz tuz, tavuklar pişene kadar kaynattım.İçindekileri çıkartıp mercimekleri ilave ettim)Afiyet olsun....

CACIK

filizceyemekler

KİRPİ PASTA

filizceyemekler

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ




filizceyemekler



Malzemeler
4-5 kereviz
2 havuç
1 patates
2 soğan
2-3 diş sarımsak

3-4 kesmeşekerzeytinyağ1 limon suyu
1 portakal suyu
dereotu veya kereviz yaprakları






Yapılışı
Soğanı rondoda kıyın(çok ince değil) ,havuçları küp küp doğrayın. 
Tencereye biraz zeytinyağı koyup soğan ve havuçları kavurun. 
Diğer tarafta kerevizleri doğrayıp 1 limon ve biraz sirke koyduğunuz 
suda biraz bekletin. Havuçlar biraz yumuşayınca sudan çıkarttığınız 
kerevizleri ve küp doğradığınız patatesi ve sarımsakları ilave edin. 
Biraz tuz ve şeker,limon ve portakal suyunu,dereotunu ve biraz da sıcak su
ilave edin ve 30-35 dk.pişirin.

Soğuyunca servis yapın,afiyet olsun...
(Kerevizin bekletme suyuna sirke konursa kararmadan beyaz kerevizleriniz olur.)







5 Mayıs 2012 Cumartesi

PAMUK POĞAÇA

filizceyemekler

MALZEMELER
1 paket yas maya
1 su bardagi ilik sut
1 su bardagi sivi yag
yarim cay bardagi toz seker
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Uzeri icin yumurta sarisi

YAPILISI
Ilik sut ile bir kasede mayayi eritin,ben sekerin bir kismini da mayayla karistiriyorum.Biraz mayayi bekletiyorum, diger tarafta unu eliyorum, una siviyag,seker,tuz ve mayayi katip yoguruyorum.Unun olcusunu kendinize gore ayarlayin,elinize yapismayacak kadar ama yumusak bir hamur olmali.Hamur toplandiktan sonra yogurdugunuz kabin uzerini kalin bir bezle ortup 1 saate yakin mayalanmasi icin bekletin.Hamur sisince yani mayalaninca elinize yumurta buyuklugunde parcalar kopartip yuvarlayin ve yagli kagit serilmis tepsiye yerlestirin.Biraz mayalanmalari icin tepside de bekletin ve uzerine yumurta sarisi surun.Uzerine susam,corekotu,hashas(ben hashas serpmistim) serpin ve onceden isitilmis 175\180 derece firinda 30-35 dk pisirin.
(Ben bazilarinin icine sosis koymustum, cocuklar sevdigi icin, siz de istediginiz malzemeyle yapabilirsiniz)

Afiyet olsun....

KARISIK RENKLİ SALATA

filizceyemekler

MALZEMELER
Roka
göbek marul
kıvırcık
turp
konserve mısır
salatalık
domates
nar
ceviz

SOS
Zeytinyağ
kekik
nane
tuz karabiber
nar ekşisi
limon
sirke
tuz

YAPILIŞI
Bütün yeşillikler güzelce yıkanır ve kurutulur. İnce ince kıyılır.Salatalık ,domates, turp küp küp doğranır. Sırayla bütün malzemeler salata tabağına yerleştirilir.Üzerine mısır,nar ve ceviz serpiştirilir.
Sosu yemeğe yakın dökün ve karıştırın.

Afiyet olsun....

SİYAH FASULYE SALATASI

filizceyemekler

MALZEMELER
1 su bardagı kara fasulye (Metro marketten almıştım)
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
bir tutam maydonoz
bir tutam dereotu
1-2 dal taze soğan
1 adet salatalık
SOS
2 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
elma sirkesi-limon
acı pul biber

YAPILIŞI
Fasulyeyi haşlayın.(dişe gelecek şekilde)
Biberleri küçük küp küp doğrayın. Taze soğan, salatalık,maydonoz.dereotunu da küçük küçük kıyın.Sarımsağı dövün.Zeytinyağ ve diğer sos malzemeleri ile karıştırıp hepsini harmanlayın.Biraz bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.....

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

filizceyemekler
MALZEMELER
2 yumurta
200 gr margarin
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi toz seker(ben biraz fazla koyuyorum)
1 yemek kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz(cok tepeleme degil)
4,5 su bardagi un
corek otu,susam,mavi hashas.....

YAPILISI
Unu yogurma kabina eleyin.Bir yumurta ve bir yumurtanin sarisini,eritilmis margarin(biraz ilinmasi gerek) sivi yag,mahlep,seker,sirke,tuz,kabartma tozu ekleyip iyice yogurun.

Biraz yumusak bir hamur olmali.Hamur cok civiksa cok az daha un ekleyebilirsiniz,hamuru yaglanmis bir zeminde, kucuk parcalar kopartarak 1cm kalinliginda merdane ile acin. Sekilli kurabiye kaliplariyla kesip once ayirdiginiz yumurta akina sonra susam veya corek otunu batirip yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin.Onceden isitilmis 175 derece firinda 15-20 dk pisirin. Cok kizarmamasina dikkat edin. Ilık servis edin.

Afiyet olsun....

PATATESLİ KOL BÖREĞİ

filizceyemekler

MALZEMELER
3 yaprak yufka (ben 4 yufkadan yapiyorum)
2 su bardagi sut
125 gr margarin
125 gr beyaz penir/cok tuzlu olmasin
bir tutam maydonoz
5 orta boy patates
tuz
toz kirmizibiber

YAPILISI
Sutu bir tencereye koyun,ocagin altini kisin.patatesleri soyun ve teker teker sutun icine rendeleyin.(puf noktasidir/ patateslerin kararmamasi icin sutun icine rendeleyin ve karistirip digerini rendeleyin)
butun patatesler rendelendikten sonra ocagin altini acin ve margarinide ekleyin koyu muhallebi kivamina gelene kadar karistirarak pisirin.
maydonozu kiyin, peyniri rendeleyin ve biraz sogumus olan patateslere katip karistirin, tuz ve kirmizibiberi de ilave edin sogumaya birakin.
Yufkalari ortadan keserek sekiz adet yarim daire elde edin.Iki yarim daire yufkayi ust uste koyun arasina yapismamasi icin sivi yag surebilirsiniz. Harcin bir kismini yufkanin uzerine serin. Bu sekilde butun yufkalari ve harci kat kat doseyin.En ust kata da harci yaydiktan sonra genis taraftan baslayarak rulo yaoin. Ruloyu ortadan ikiye kesip bir tepsiye alin.(Tepsinin icine strecfilm serin) 12 saat buzdolobinda bekletin.(Ben ertesi gun kullanmayacaksam derin dondurucuya bu sekilde koyuyorum)
Buzdolabindan cikartip keskin bir bicakla dilimler halinde kesip yagli kagitli(yaglanmis) tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surun ve firina verin.(Ben 175 derecede 35-40 dk pisiriyorum/ama derin dondurucudan cikarinca biraz cozulmesini bekleyin ve dilimleyin 40-45 dk kizarana kadar pisiriyorum)
(4 ay derin dondurucuda saklanabilir)

Afiyet olsun...

HAVUÇLU TARÇINLI ISLAK KEK

filizceyemekler

MALZEMELER
3 adet yumurta
3 tatli kasigi tarcin (arzuya gore)
1.5 su bardagi toz seker
1 su bardagi siviyag
1 peket kabartma tozu
2 adet ince rendelenmis havuc
1 su bardagi rondodan gecirilmis ceviz( biraz taneli olursa daha iyi)
2,5-3 su bardagi un(hamurun kivamina gore)

YAPILISI
Yumurtalari toz sekerle kabarana kadar iyice cirpin,Siviyag,kabartma tozu, ceviz, tarcin, havuc ve unu katin, (unu eleyerek katin)iyice cirpin.Hamurun kivami biraz kati biraz biraz akiskan olmali.Artik o sizin ayariniza bagli. Karisimi yaglanmis kaliba bosaltin.(ben bu karisimi 1.5/2 katini yaptigim icin dikdortgen borcam tepsiye dokmustum)Onceden isitilmis 175 derecede 1 saate yakin pisirin. kizardiktan sonra pisip pismedigini bir kurdan veya bicak ile kontrol edebilirsiniz.(Yakmayin ama)

Aslinda kekin tarifinde uzeri icin/ 1 su bardagi-1 corba kasigi pudra sekeri/1 adet yumurta aki/1-2 damla limon suyu karisimini soguk kekin uzerine dokun 10-15 dk dinlendirip servis yapin deniyor,

Ama ben bir kupa ilik sutu, ilik kekin uzerine kasikla yavas yavas doktum, cok guzel cekti. Yani islak kek oldu.
ertesi gun servis oncesi dilimleyip uzerine pudra sekeri ve ceviz serptim(hindistan cevizi de olur)

Siz nasil denemek isterseniz oyle yapin derim......

Afiyet olsun...

FINDIKLI KARTOPU

filizceyemekler


MALZEMELER
125 gr toz findik
225 gr tereyag
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
400-450 gr un
uzeri icin pudra sekeri

YAPILISI
Firini 175-180 dereceye ayarlayin. Unu eleyin, toz findik,pudra sekeri,vanilya ve tereyagini ekleyip yogurun. (Tereyagini onceden dolaptan cikarirsaniz daha iyi olur. Ben trabzon tereyagi kullanmistim.)
Hamurun toparlanmasi biraz uzun olabilir ama tereyag yumusadikca daha iyi toparlanir. Daha sonra hamura biraz buzdolabinda bekletin. Elinizi unlayip hamurdan misket buyuklugunde parcalar koparip yuvarlayin. Firin tepsisine yagli kagit serin ve toplari dizin. 15 dk pisirin ve firindan cikarip hemen pudra sekerine bulayin. (Ben pudra sekerini bir kaba koydum tek tek toplari buladim ve borcama yerlestirdim, kalan pudra sekerini de uzerine serptim.)
Soguduktan sonra buzdolabinda bekletin.
Daha sonra servis yapin.

Afiyet seker olsun.....

*ben bu kurabiyeyi gece yapmistim, buzdolabina uzeri kapakli borcamla koymustum/Parti zamani cikarip servis kabina yerlestirdim ve uzerine yine pudra sekeri serpiştirdim.

PASTA SALATASI

filizceyemekler


Malzemeler 
1 su bardagi pancar tursusu
6 adet patates
5 adet havuc
maydonoz, dereotu,  taze sogan
1 limon suyu
suzme yogurt/normal yogurtta olur
light mayonez/bir kucuk kavanoz
 tuz- karabiber
Yapılışı 
Patatesleri haslayin, 4 havucu rendeleyip tavada biraz kavuralim, cok fazla degil ama biraz,
soguduktan sonra diger havucu da rendeleyerek ekleyelim,pancar tursularini ayri bir yerde rendeleyip suzulmesini bekleyelim,ince bir suzgecin icinde kolayca suzulur.maydonoz,dereotu ve taze soganin yesil kisimlarini ince bir sekilde dograyalim,yesilliklerin miktari zevke gore ayarlanmali,
Patatesler haslandiktan ve soguduktan sonra ayri bir yerde rendelenir.Yogurt,mayonez ve yesilliklerin bir kismi limonun yarisi, tuz ve karabiberle karistirilir. Havucta soguduktan sonra ayri bir yerde yogurt,mayonez ve yesilliklerle, limon,tuz ve karabiberle karistirilir,
Icine strecfilm serilmis bir kabin icine once suzulmus pancar tursusu yerlestirilr,sonra patates karisimi yerlestirilir en sona da havuc karisimi yerlestirilir.Uzeri yine strecfilmle kaplanir ve buzdolabina kaldirilir. Ertesi gun buzdolabindan cikartin ve ters cevirin uzerine mayonezle susleyip servis yapin.
Afiyet seker olsun.........