4 Aralık 2012 Salı

KEKİKLİ HİNDİ YEMEĞİ

filizceyemekler

Yılbaşı yaklaşırken hindili tariflerde bloglarda yerlerini alacak. Ben bu hindi yemeğini
daha önce yapmıştım ama burada paylaşmak bu güne kısmetmiş.

Malzemeler
500 gr hindi kuşbaşı
1 soğan
2 orta boy patates
1 havuç
2 domates yada salça
2-3 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz,karabiber,kekik
biraz sıcak su


Yapılışı
Hindi etini 1-2 su yıkayalım. Soğan,sarımsak,patates ve havucu ayıklayıp, yemeklik
doğrayalım. Patatesleri iri iri doğrayalım. Havucu da yarım ay şeklinde doğrayalım.
Bir tencerede önce zeytinyağ ve soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Havuçları ve domatesi yada salçayı ilave edelim. Hindi etlerini de ilave edip kavuralım.
Biraz su ilave edip pişmeye bırakalım. Hindi etleri tavuk etine göre biraz daha geç
pişiyor, onun için patatesleri hindi etleri biraz yumuşayınca ilave edelim.
Patatesleri eklerken su ilavesi yapalım, tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
Patatesler pişince kekik serpiştirelim. Yemeğimiz servise hazır....
Afiyet olsun....

Yemeği güveç tenceresinde pişirirseniz daha lezzetli oluyor...

2 yorum: