filizceyemekler |
Malzemeler
Hamur için:
3 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç malzemesi
10 elma
1 kaşık kakao
tarçın
1 su bardağı tozşeker
fındık kırığı
Yapılışı
Hamur için bütün malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur.
Un miktarı hamur ele yapışmayacak şekilde ayarlanır.
Çok sert olmamalı. Hamurdan bir parça ayırıp dondurucuya kaldırılır.
Diğer tarafta elmalar bir tencereye rendelenir ve tozşeker ilave edilip
pişmeye bırakılır. Suyunu çekene kadar elma pişirilir.
Daha sönra diğer malzemelerle karıştırılıp soğuması için bir tarafta bekletilir.
Yuvarlak bir borcam tepsisi yağlanır.
Tart hamuru tepsiye güzelce el yardımıyla
yerleştirilir. Hamurun üzerinde çatalla delikler açılır.
Soğumuş olan elma harcı tart hamurunun üzerine yerleştirilir.
Dondurucudaki hamur çıkartılıp, elma harcının üzerine rendelenir.
Üzeri tamamen rende hamur ile kaplanır.
175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya
bırakılır. Daha sonra üzerine bolca pudra şekeri serpiştirilir.
Artık servise hazır, dilimleyebiliriz.
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder