9 Ağustos 2019 Cuma

PATLICAN CANAGINDAKI KEYIF



Keyifle yaptım... keyifle yedim...

Güzel bir yemek oldu. İster kaşarlı fırınlayıp sıcak başlangıç, 
ister dolapta bekletip soğuk zeytinyağlı meze 
ya da içine kuşbaşı et ekleyip bir ana yemek olarak tüketilebilirsiniz.

Nasıl yaptım....  
2 adet bostan patlıcanı 
2 adet kırmızı biber 
2 adet yeşil biber (Burada her iki biber de çok büyük ve etli)
Sebzeleri ortadan kestim. 
Biberlerin tohumlarını ayıkladım. 
Yağlı kağıtlı fırın tepsisine yerleştirdim. 
Yağlı kağıdı zeytinyağı ile yağladım. 
Patlıcanların içine bıçakla kesik attım. Üzerine zeytinyağı sürdüm.
Kabukları yukarı gelecek şekilde yerleştirdim. 
Bütün sebzelerin üzerine zeytinyağı sürdüm. 
200 derece fırında 30 dk pişirdim.
Fırından çıkartıp soğumalarını bekledim. 


Diğer tarafta ;
Yarım mor soğan ve 1 büyük normal soğanı 
irice doğrayıp zeytinyağında karamelize olana kadar kavurdum.
Soğumuş biberlerin kabuklarını soyup küçük küçük doğradım.
 Patlıcanların içinden bir kısmını kaşık yardımı ile alıp ezdim. 
Sebzeleri soğan ile birleştirdim. 
Taze maydonozu, naneyi ve 4 diş sarımsağı doğrayıp ekledim. 
Tuz, karabiber, pulbiber, biraz balsemik sirke ile tatlandırdım. 
Harcımı iyice karıştırdım. 





Patlıcanları zeytinyağ ile yağladığım borcama dizdim. 
Her birine dolu dolu harcımı yerleştirdim.
Üzerine ince rendeledim kaşar (provolone peyniri) peynirini paylaştırdım. 
180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınladım. 
Ben yerken çok keyif aldım. 
Umarım sizlerde deneyince benim gibi beğenirsiniz.
Afiyetle....





8 Ağustos 2019 Perşembe

BROKOLI TORTILLA








Evde haşlanmış brokolim vardı.

Küçük doğradım.
4 yumurta 
Bir tutam maydonoz 
2 ymk un 
2 ymk galeta unu 
Bir parça Kaşar peyniri
Kaşığın bir ucuyla karbonat, bir kaç limon suyu ile aktifleştirdim
Zeytinyağ, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zerdeçal, sarımsaktozu, 
Hindistan cevizi yağı 
Tavayı ısıttım, zeytinyağ ve Hindistan cevizi yağını koydum.
Karıştırdığım harcımı tavaya yaydım.
 Üzerine kapak kapatıp kısık ateşte pişirdim.
 Bir tabak yardımıyla ters yüz edip diğer tarafınıda pişirdim. 
Ben kahvaltı niyetiyle yedim.
Sizin niyetiniz ne olur bilemem ...









7 Ağustos 2019 Çarşamba

ZEYTINYAGLI BIBER DOLMASI



Ispanya*da bizim dolmalik biberlerden yok.
Haziran*da Istanbul*a gittigimde yaparim diye almistim.
Yapamadim ve yanimda getirdim.
Yigit*te cok sever.
onun icin biber dolmasi yaptim.



1 kupa pirinc
4 adet iri kuru sogan
1 domates
1 pkt cam fistigi
1 pkt kus uzumu
maydonoz kurusu
dereotu kurusu
kuru nane
dolma bahari
karabiber
kirmizi toz biber
sumak
tarcin
sarimsak tozu
limon suyu
tuz / seker
zeytinyag
1 kupa sicak su
Ben baharatlari bol kullanirim




Sogani zeytinyaginda biraz kavuruyorum.
Cam fistiklarini ekleyip pembelesene kadar kavurmaya devam ediyorum.
Yikadigim pirincleri ekleyip kavurmaya devam..
Kus uzumlerini biraz suda sismesi icin bekletiyorum.
Kucuk dogradigim domatesleri de ekleyip karistiriyorum.
Kus uzumleri ve baharatlari da ilave ediyorum.
Suyunu ekleyip pisiriyorum.
Pirincler diri kaliyor tabii biberleri doldurup
tencereye diziyorum.
Uzerine biraz zeytinyag, 
sicak su ekleyip tencerenin kapagini kapatiyorum.
pirincler tasip kendini gosterince yemegim hazir ....

isterseniz uzerine biraz limon suyu sikabilirsiniz...
afiyet olsun...





6 Ağustos 2019 Salı

BUGDAY CORBASI (AYRANASI)





Soguk corbamin tarifini daha once bloga yazmistim.

Bu yaz Ispanya*da yaptim. 
Hem tarifi hem de fotografi guncellemis oldum.





2 su bardagi bugdayi iyice yikadim.
Sonra duduklu tencereye  koyup uzerine gececek kadar
 su ile doldurdum. 30-35 dk pisirdim.
Bugdaylarin iyice haslanmasi lazim ama lapa gibi de olmamali,
kevgir ile baska bir tencereye aldim.
Kullanacagimiz kadar bugdayi buyukce derin bir kapta
yogurt, taze nane, maydanoz ve dereotu ile karistirdim.
3-4 kasik haslanmis nohut ekledim.
tuz ( istediginiz baharatlar) ve zeytinyag ile tatlandirdim.
istenirse sarimsak cok yakisiyor.
cok koyu kivam sevmeyenler su ile biraz acabilirler.
Ben koyu kivamli daha cok seviyorum.
Istediginiz servis kabinda sunuma hazir,
buz ile de gorseli daha guzellestirmek elinizde,,,
Gerci ben nohut ile susledim buz simdi yazarken aklima geldi :))

Artan bugdayi buzdolabi poseti ile buzluga kaldiriyorum.
Istedigim zaman cikartip yapiyorum.

Yazin en serinletici yemegi ya da siz ne diyorsaniz.
serin serin cok guzel oluyor,,,





5 Ağustos 2019 Pazartesi

RATATUY


Ratatuy 🍆🌶🥒
1 adet bostan patlıcan
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Alt Sosu için
3 adet domates
1 soğan
3-4 diş sarımsak
1 ymk salça
Zeytinyağ, tuz, kekik, nane
Üst sosu için
5 ymk zeytinyağ
Kekik, nane, maydanoz kurusu, dereotu kurusu, karabiber,
1 ymk sirke
Sebzeleri aynı kalınlıkta dilimledim. Patlıcan ve kabağa biraz tuz atıp karıştırdım.
Sosu için soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında biraz kavurdum. 
Küçük doğradığım domatesleri ve salçayı ekleyip karıştırdım.
Domatesler iyice yumuşayıp sos kıvamına gelene kadar pişirdim.
Domates sosumu yuvarlak borcama döktüm. Üzerine sebzeleri düzgün şekilde dizdim. 
(Patlıcan-kabak-biber-domates)
Önceden Fırını 180 derece ısıttım.
Sebzelerin üzerine fırına girmeden önce zeytinyağlı sosumu sürdüm.
Yağlı kağıtla üstünü kapatım 30 dk pişirdim. 
Sonra üstü açıp sebzeler kızarana/ pişene kadar 20 dk kadar daha fırınladım. 
Ratatuy yemeğini afiyetle yedik 😋👌😉 
yapmanızı tavsiye ederim, tam bir yaz yemeği ... 






1 Ağustos 2019 Perşembe

MERCIMEKLI TON BALIGI SALATASI

Görüntünün olası içeriği: yiyecek




Merhaba Arkadaslar,
bloguma yazmayali cok zaman olmus.
instagramda fotograf koymak yazi yazmak daha kolay geliyordu sanirim.
Telefon elimde oturdugum yerde giriyordum postlarimi...
ilk goz agrim burasi aslinda.
buradan cok arkadas edindim, beni buradan tanidiniz.
Bugun bir sikinti geldi icime ve bilgisayarin basina gectim ve ilk 
baktigim yer burasi oldu.
son yayinimi gorunce icim bir hos oldu.
2 seneyi gecmis, terk edilmis,unutulmus gibi,,,
uzuldum 

gecen gun instagrama bir sey olsa, kapansa
oraya yazdigim o kadar tarif yok olup gidecek diye dusunmustum.
sizlere de oluyor mu bilmem ...
Ama ilkler bir baska degerli...
tekrar baslayalim istedim.

saglikli bir tarifle selam diyeyim o zaman

Gobek Salata
Ton Baligi
Haslanmis mercimek
Zeytinyag,tuz,sarimsak tozu, karabiber
kuru maydonoz, limon suyu


Hem doyurucu hem saglikli bir salata
tam fresh bir yaz ogunu
hemen yapin derim.








Görüntünün olası içeriği: yiyecek










2 Mayıs 2017 Salı

Yeni Nesil Yatay Derin Dondurucu UED 210 A++

Üstten kapaklı derin dondurucuları kullanmanın çok pratik olduğunu biliyor muydunuz? Kendim de denedikten sonra, bunun doğru olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Derin dondurucu satın almadan önce, hangi marka olacağına çoktan karar vermiştim: Uğur Soğutma. Türkiye’nin ilk derin dondurucusunu üreten firmadan başka bir tercih zaten yapamazdım. Ancak model konusunda kararsızdım. UED 210 A++ isimli yeni modeli görünce, denemeye karar verdim. Rahatlıkla söyleyebilirim ki hiç pişman olmadım ve bir derin dondurucuda aradığım her şeyi bulabildim.



UED 210 A++ üstten kapaklı, yani yatay bir derin dondurucu. Kapağın üstte yer alması, müthiş bir kullanım kolaylığı sunuyor. Besinleri üst üste istifleyerek hem yerden kazanıyor, hem de depolama alanını maksimum verimlilikle kullanabiliyorsunuz. Sade, dayanıklı ve ergonomik bir tasarımı var. Hani “nesiller boyu kullanabilirsiniz” derler ya, derin dondurucuya bakar bakmaz aklınıza bu geliyor. Kapakta yer alan aydınlatma sayesinde, içini rahatlıkla görebiliyorsunuz. İçi demişken, tel sepet kullanarak daha düzgün bir şekilde istifleme yapmanız da mümkün oluyor.



Ancak UED 210 A++ modelinin asıl ilgi çekici yanları, iç hacmi ve yalıtım üstünlüğü. Derin dondurucunun iç hacmi tam 190 litre. Ne kadar kalabalık bir aile olursanız olun yeterli gelecek bir büyüklük bu. Birden fazla aileye rahatça yetecek miktarda besin ve gıdayı, -25 derecede mevsimler boyu saklayabiliyorsunuz. Yalıtımı ise kelimenin tam anlamıyla mükemmel, hatta o kadar iyi ki, elektrik kesilse bile içindeki gıdaları tam 48 saat boyunca koruyabiliyor. Ses seviyesi ise son derece düşük, sadece 38 dB. Bir fikriniz olması için söyleyeyim, buzdolaplarının ses seviyeleri 40 db’den başlıyor. Yani çalışırken hemen hemen hiç ses çıkartmıyor.

A++ enerji sınıfına ait olması da, bir başka avantajı. Hiç kapatmadan kullansanız dahi, elektrik faturanız gereksiz yere kabarmıyor. UED 210 A++ yatay derin dondurucu modelini satın almak için evinizden çıkmanıza bile gerek yok; https://satis.ugur.com.tr/item/ued-210-a/100005 adresinden 12 taksitle sipariş verebiliyorsunuz.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

14 Ekim 2016 Cuma

Laktozsuz Süt ve Laktozsuz Ürünler Hakkında Her Şey

Laktoz nedir?

Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan doğal süt şekeridir.

Laktoz intoleransı nedir? 

Laktozun sindirilmesi için laktaz enzimi gerekir. Eğer vücutta yeterli miktarda laktaz enzimi bulunmuyorsa, laktoz intoleransı var demektir.

Laktoz İntolerans belirtileri nelerdir?

Laktoz intoleransı sütün içindeki laktozun sindirilemediği durumlarda ortaya çıkar. Süt içince karın şişkinliği, karın ağrısı, gaz, mide bulantısı görülebilir. Bu tarz sorunlarınız varsa süt ve süt ürünleri tüketmekten vazgeçmek yerine Laktozsuz Süt’ü tüketebilirsiniz. Belirtilerin şiddeti tüketilen laktoza ve kişinin ne kadar laktozu tolere edebildiğine göre değişir. Belirtiler süt ve sütlü ürünlerin tüketimini takiben yarım saat ile 2 saat arası sonrasında kendini göstermeye başlar. Süt içerdiği kalsiyum, protein, yağlar, vitaminler ve mineraller açısından temel besin gruplarındandır.

Yaşam boyu sağlıklı olmak için her yaş döneminde ihtiyacınız olan türde ve miktarda süt içmeniz gerekmektedir.

Laktoz intoleransınız varsa ne yapabilirsiniz?

Laktozu azaltılmış veya laktozsuz süt ve süt ürünleri tüketebilirsiniz.


Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt nasıl üretilir?

Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt, sütün içindeki laktozun laktaz enzimi ile parçalanması sonucu elde edilir. Laktaz enzimi katkı maddesi ya da koruyucu değildir. Ürünün prosesi sırasında görevini yerine getirip, son aşamada aktivitesini yitirerek ürünün içerisinde kalmaz.

Laktozsuz süt ve laktozsuz yoğurt neden daha tatlıdır?

Laktozun glikoz ve galaktoza parçalanması nedeniyle, standart süt ve yoğurttan daha tatlı hissedilen ürünlerdir. Hissedilen tatlılık doğal şekerlerdendir, ilave şeker içermez.

Laktozsuz süt sizin için uygun mu?

Laktozsuz süt, sütteki laktozu sindiremeyen ve süt içince şişkinlik, ağrı, gaz ve bulantı sıkıntılarını yaşadığı için süt tüketemeyen kişilerin rahat şekilde süt içmelerini ve sütün besin değerlerinden faydalanmalarını sağlamaya yardımcı olur.

Neden Laktozsuz Yoğurt tüketmelisiniz?

Laktozsuz Yoğurt, laktoz intoleransına karşı hem sağlık faydası sağlamakta, hem de tatlılık derecesinin yüksek hissedilmesi nedeniyle şeker kullanılması gereken ürünlerde şeker azaltmaya imkan tanımaktadır. Bu nedenle ara öğün olarak sade ya da müsli karışımı gibi bir alternatifle tüketilmeye çok uygundur, hissedilen tatlılık doğal şekerlerdendir, ilave şeker içermez. Ayrıca, 100 g laktozsuz yoğurt günlük kalsiyum ihtiyacının %23’ünü karşılamaktadır.

Laktozsuz süt ve yoğurt tüketmenin zararı var mıdır?

Laktozsuz süt ve yoğurt tüketmenin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

Pınar Denge Laktozsuz Süt ve Yoğurt hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız. 



Bir boomads advertorial içeriğidir.

28 Haziran 2016 Salı

MUZLU BROWNİ KEK


Merhaba.... Hola.... Hello....
Çook büyük aradan sonra bu gün şu an bloguma girip tarif yazmak istedim.
Suçluyum burayı neredeyse unuttum. 
Neden buraya gelmek istemedim, yazmak istemedim uzun hikaye.....

Neyse ara ara buraya yazarım belki.....
Şimdi konumuz bu gün,  geçmişi boşverelim.
Bir kaç saat önce mutfaktayım ve bir şeyler yapmak istiyorum,
gözüme yumuşamış muzlar çarptı, buzdolabın kapısını açtım, yumurtaları çıkartım.
Diğer malzemelerin devamı geldi ve güzel bir browni kek ortaya çıktı:)))




İkea'nın renkli çocuk bardaklarını ölçü olarak kullandım.

2 orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı badem sütü

1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı elenmiş un
2 adet yumuşak muz
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı dolusu kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
Bir miktar Dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
Bir miktar beyaz çikolata

Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. 
Diğer sıvı malzemeleri ekleyip, çırpıyoruz. 

Muzu ezip ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ve çırpıyoruz. 
Kabartma tozu, vanilya, kakaoyu da ilave ediyoruz. 
Damla çikolata, küçük parçalara ayırdığımız beyaz çikolataları ve dolmalık fıstığı ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. 
Orta boy dikdörtgen borcama yağlı kağıt koyup, kek harcımızı döküyoruz. 
Sallayıp 180 derece ısıtılmış fırında alt üst konumunda fırınının orta kısmının bir altında 35-40 dakika pişiriyoruz.

Fırından çıkınca biraz dinlendirip afiyetle yiyiyoruz😀😀😀 

*Fırında 30 dk sonra kürdan testi yaptım, biraz suluydu 8-10 dk fanlı konumda daha pişirdim ve çıkarttım. Biraz yumuşak olmalı....




En doğal hali dumanı üstünde


31 Aralık 2015 Perşembe

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.

Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.

Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.


Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

18 Kasım 2015 Çarşamba

Benim lezzet yardımcım Pakmaya Pişirme Yardımcıları...Size de öneriyorum!

Biz hanımlar sevdiklerimize en iyisini, en güzelini sunmak isteriz...İşte ben de aileme, dostlarıma tatlı-tuzlu lezzetler  hazırlarken Pakmaya Pişirme Yardımcıları kullanıyorum. Maya başta olmak üzere hamur kabartma tozundan, şekerli vaniline... Kakaodan, pudra şekerine... Pirinç unu, buğday nişastası, mısır nişastası, krem şantisi, enfes sosları ve pasta kremaları ile Pakmaya benim mutfaktaki bir numaralı yardımcım oldu. Kekler, kurabiyeler, tartlar, pastalar, poğaçalar, geleneksel tatlılar Pakmaya ile bir başka oluyor.



Unutmadan Pakmaya’nın enfes tarifler sunan bir de web sitesi var: www.mutfaginyildizi.com. Açıkçası ben www.mutfaginyildizi.com’a bakmadan mutfağa girmiyorum. En son Aşureli Kek tarifini denedim, herkes bayıldı: http://mutfaginyildizi.com/tarif/asureli-kek/402


Eğer siz de yeni ve enfes lezzetler peşindeyseniz, misafirlerimi nasıl şaşırtacağım diye düşünüyorsanız Pakmaya, zengin ürün çeşitleri ve www.mutfaginyildizi.com’daki tarifleriyle sizin de vazgeçilmeziniz olacak. Mutlaka ziyaret edin.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Haziran 2015 Cuma

LABNELİ BROWNİ


Aslında bu browniyi çok önce yapmış, fotosunu paylaşmıştım.
Bloguma eklemek bu güne kısmetmiş.
Orjinal tarifi için Mutfaktafeyzavar sayfasına bakabilirsiniz.
Güzel tariflerini beğenerek takip ediyorum.

Temmuz başında benim için tatil başlıyor ve İstanbul'a evime gidiyorum.
Burayı biraz ihmal etmiş olacağım ama diğer sosyal medya hesaplarımda 
her zaman sizlerle takipte olacağım.
Sizlere hayırlı ramazanlar diliyorum ve 
Ramazan (Şeker) bayramınızı şimdiden kutluyorum.

Sevgiyle kalın:))))


Malzemeler

Kek malzemesi için:

250 gr tuzsuz tereyağ
100 gr bitter çikolata
(bir kare paketten biraz fazla)
1- 1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı kakao
1 peket labne (suyu süzdürülmüş)
(ben Philadelphia light kullandım)
3 adet büyük boy yumurta
yarım su bardağı elenmiş un
çay kaşığı ucuyla çok az tuz

Üst Ganaj için:
1 küçük paket süt kreması
2 kare paket bitter çikolata

süslemek için
zevkinize göre kakao yada renkli şekerlemeler





Yapılışı

Önce tereyağını bir kaba koyalım ve içi su dolu başka bir kabın içinde 
ocağın üzerinde kısık ateşte eritelim. Bitteri ve kakaoyu ekleyelim.
Benmari usulü çikolatanın erimesini sağlayalım.
Şekeri ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım.
Ocaktan alalım ve karıştırarak biraz soğutalım.
Yumurtaları ve labneyi ekleyelim ve iyice mikserle çırpalım.
Unumuzu ve tuzu da ekleyip spatula yardımı ile 
malzemeleri karıştıralım.




Yağladığımız yada yağlı kağıt serdiğimiz cam yada istediğiniz
fırın kabına brownimizi dökelim.
160 derece önceden ısıttığımız fırında 45 dk pişirelim.
fırınınıza göre kürdan testini yaparak süreyi ayarlayın.
Pişen brownimizi soğuması için bir kenara alalım.

Ganaj için
Kremayı bir kapta ocağın üzerinde ısıtalım, kaynatmayalım.
Bitteri ekleyip eriyene kadar karıştıralım.

Erimiş çikolata ganajımızı soğumuş brownimizin üzerine eşit şekilde
spatula yardımı ile yayalım.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.

Ganaj donunca rahatça kesip istediğimiz şekilde süsleyip, servis edelim.

Afiyet olsun:))



25 Haziran 2015 Perşembe

FRAMBUAZLI MUHALLEBİ



22 Haziran evlilik yıl dönümümüzdü. 21 seneyi göz açıp kapayıncaya kadar geçirmişiz:)))
21 seneye ne kadar çok şey sığdırmışız aslında... Acı, tatlı, mutlu, üzünlü, sevinçli, ağlamalı...
Zaman çok çabuk geçiyor, ucundan bir yerinden yakalayabiliyorsak ne mutlu bize....
Sağlıkla, keyifle, huzurla, mutlulukla ve öğrenerek daha nice 21 yıllara inşallah...:)))

Tatlıyı ailece seviyoruz. Tatlı yiyelim, tatlı kutlayalım dedim ve frambuazlı muhallebi yaptım.
Tarifi Kevserinmutfağı / Tarifküpü 'nden aldım. Ölçüleri kendime göre değiştirdim.

Biz sevdik, umarım yapacak olan sizlerde seversiniz...:)))

Malzemeler

Muhallebi için:

1 lt süt
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
1 paket vanilya
yarım paketten biraz fazla tereyağ
1 su bardağı un

Frambuaz peltesi için:
500 gr frambuaz (ben dondurulmuş kullandım)
8-10 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1,5 su bardağı frambuaz püresi
yarım su bardağı frambuaz süzülürken bıraktığı meyve suyu
2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 paket vanilya



Yapılışı
Önce muhallebiyi yaptım.
Bir tencerede tereyağını eritip un ve nişastayı ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sütü yavaş yavaş ekleyip çırpalım. Topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.
Topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz.
Koyulaşmaya başlayınca şekeri  ve vanilyayı ilave edip karıştıralım.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp mikser ile biraz çırpalım.
Su ile ıslattığımız cam borcama dökelim.

(ben birazını borcama birazını silikon kalıba paylaştırdım.)




Frambuaz peltesi için
Frambuazları bir süzgeçe alıp yumuşamasını bekledim.
Altına bir kase koyarak suyunu süzdürdüm.

Bir tencereye suyu ve nişastayı alıp iyice ezelim, karıştıralım.
Rondodan geçirdiğimiz frambuaz püresini ve suyunu ekleyelim.
Şekerini de ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
Koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştıralım.

Soğumuş muhallebilerimizin üzerine paylaştıralım.

Ben iki kalıpta yaptım. Silikon kalıbı ters çevirince frambuazlı kısım altta kaldı.
siz istediğiniz kalıplarda istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Sonra istediğiniz şekilde sunuma hazırlayın... Afiyet olsun...








15 Haziran 2015 Pazartesi

Tamek Armudun Suyunu Çıkarttı!


Türkiye’de bir ilk! Sevilen içecek markası Tamek, ürünlerine yepyeni bir çeşit daha kattı: Tamek Armut Meyveli İçecek.

Tamek Armut Meyveli İçecek gün içinde canınız keyifli bir atıştırmalık istediğinde içebileceğiniz güzel bir alternatif. İçtiğinizde gerçek armut yemişsiniz hissi uyandırıyor ve serinletiyor.

Yeni ürünleriyle  tüketicisini şaşırtmayı seven Tamek, armuda hak ettiği değeri vererek eğlenceli bir reklam filmi ile karşımıza çıkıyor. Filmde, armutların meyve suyu olma hikayesi mizahi bir dille anlatılıyor.

Şimdi artık Armut da Tamek’se koy sepete!



Bir boomads advertorial içeriğidir.

12 Mayıs 2015 Salı

Doğuş Otomotiv Trafik Hayattır!

Direksiyon başında mesajlaşmayın, güvenliğinizi riske atmayın.

Trafik Hayattır!



Gelişen teknoloji sayesinde günlük işlerimizin birçoğunu cep telefonları üzerinden yapmak hem hayatımızı kolaylaştırıyor hem de cep telefonuna olan bağımlılığımızı giderek arttırıyor. Bu bağımlılık trafikte ise önemli bir tehlike unsuru yaratıyor.

Araç kullanırken cep telefonuyla mesajlaşmak veya konuşmak sadece sürücü güvenliğini değil, yaya güvenliğini de tehlikeye atan en büyük hatalardan biri olarak gösteriliyor. Yapılan bir araştırmaya göre cep telefonuyla mesajlaşan veya konuşan bir sürücünün sarhoş bir sürücü ile aynı tepkileri verdiği öne sürülüyor. Tüm bu sebeplerden ötürü Doğuş Otomotiv’in kurumsal sorumluluk platformu Trafik Hayattır cep telefonu kullanımı konusuna dikkat çekerek, toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.


Trafik güvenliği bilincini toplumun tüm kesimlerine yaymak için faaliyetlerini sürdüren Trafik Hayattır, 4 ana mesaj üzerinden farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bu kapsamda, platform aşırı hız, bebek koltuğu kullanımı, emniyet kemeri gibi trafik güvenliği stratejik mesajlarına son yıllarda ‘cep telefonu’ kullanımını da ekledi. Trafik Hayattır cep telefonu kullanımına dikkat çeken dergi ve gazete ilanlarına ek olarak, yeni animasyon serisindeki animasyonlarla da cep telefonu kullanımının risklerini esprili şekilde aktarıyor.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

6 Mayıs 2015 Çarşamba

PIRASALI KEKMEK



Hem ekmek hem kek gibi bir tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.
Ben üzerine yoğurt ile yemeyi seviyorum.
Yanına da demli bir çay.... Mis gibii.....




Malzemeler
3 adet iri pırasanın beyaz kısmı
4 adet iri yumurta
2 su bardağı beyaz un
yarım su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
yarım paket kuru maya
3 yemek kaşığı kavrulmuş havuç (isteğe bağlı)
bir tutam dereotu
tuz, kırmızı pul biber




Yapılışı
Öncelikle pırasalarımızı küçük küçük doğrayalım.
Bir tavada az zeytinyağı ile pırasalar yumuşayana kadar soteleyelim.
Pırasalar kavrulduktan sonra soğuması için bir kenera alalım.
Diğer hamur malzemelerimizi bir kasede karıştıralım.
Kek hamuru gibi bir karışım elde edelim.
Soğumuş pırasalarımızı ekleyelim.
Kavrulmuş havuçlarımızı da ekleyelim.
İnce kıydığımız yeşillikleri ve baharatlarımızı ekleyelim.
Yağladığımız kelepçeli kek kalıbına yada istediğiniz bir fırın tepsisene
hamur karışımımızı dökelim.
180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika kürdan kontrolü yaparak pişirelim.

Pişen kekekmeğimizi biraz dinlendirip servis edelim.

Afiyet olsun:)