6 Ağustos 2019 Salı

BUGDAY CORBASI (AYRANASI)





Soguk corbamin tarifini daha once bloga yazmistim.

Bu yaz Ispanya*da yaptim. 
Hem tarifi hem de fotografi guncellemis oldum.





2 su bardagi bugdayi iyice yikadim.
Sonra duduklu tencereye  koyup uzerine gececek kadar
 su ile doldurdum. 30-35 dk pisirdim.
Bugdaylarin iyice haslanmasi lazim ama lapa gibi de olmamali,
kevgir ile baska bir tencereye aldim.
Kullanacagimiz kadar bugdayi buyukce derin bir kapta
yogurt, taze nane, maydanoz ve dereotu ile karistirdim.
3-4 kasik haslanmis nohut ekledim.
tuz ( istediginiz baharatlar) ve zeytinyag ile tatlandirdim.
istenirse sarimsak cok yakisiyor.
cok koyu kivam sevmeyenler su ile biraz acabilirler.
Ben koyu kivamli daha cok seviyorum.
Istediginiz servis kabinda sunuma hazir,
buz ile de gorseli daha guzellestirmek elinizde,,,
Gerci ben nohut ile susledim buz simdi yazarken aklima geldi :))

Artan bugdayi buzdolabi poseti ile buzluga kaldiriyorum.
Istedigim zaman cikartip yapiyorum.

Yazin en serinletici yemegi ya da siz ne diyorsaniz.
serin serin cok guzel oluyor,,,





2 yorum:

  1. Canım nasıl mutlu oldum yeniden bloğuna ağırlık verip tarifler paylaşmana.Devamı gelsin bol paylaşımların yazıların olsun ve bizler de keyifle okuyup faydalanalım.Vallahi baki olan bloglar diğer her tür sosyal medyalar ise olsa olsa sadece bloglarımız için katkısı olursa diye paylaştığımız alanlar ki oraların aslında bloglara getirisi de yok gibi bilhassa da bizleri bloglardan uzaklaştırdı.Ama oralar her an kapana bilir ki keşke kapansa da bloglarımız taze kana kavuşup canlansa.Çok öpüyorum daha müsait bir zamanımda tekrar gelip diğer önceki paylaşımlarını da okuyacağım aklım sebzeli tarifinde kaldı.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu sefer blogumda daha cok yazmak istiyorum... burasi bir nevi tarif defterimiz... sevgilerimle visnapim

      Sil