Daha önce bu kurabiyeyi yapmıştım. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Geçen cumartesi beş çayına gelen arkadaşlar için yine yapmak istedim.
Biraz farklılıkla tabi.. Bu sefer susamları biraz kavurdum daha nefis oldu.
Siz de yaparsanız susamları kavurarak kullanın hiç pişman olmazsınız...:))
Malzemeler
250 gr Tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 Yumurta sarısı (akını üzerine kullanacağız)
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
susam
Yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığına getirip öyle kullanalım.
Bütün malzemeyi yumurta akı hariç iyice karıştıralım, güzelce yoğuralım.
Hamur elimizde toplanmaya başlayınca şekil verelim.
İster yuvarlak, ister uzun keyfiniz nasıl istiyorsa...
Yumurta akına batıralım sonra kavurduğumuz susama batırıp,
yağlı kağıtlı fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim.
175 -180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika hahih kızarana kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra servis tabağımıza alalım.
Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyelerimizi afiyetle tüketelim...
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Harika görünüyor kurabiyeler. Size afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Selda teşekkür ederim, lezzeti de süper bir kurabiye...
YanıtlaSilsevgilerini aldım:)))
Canımmm Filizciğim ellerine sağlık nefis olmuş susam çörek otu hamur işlerinde vaz geçilmezimdir.Sevgiler tatlım.
YanıtlaSilBenden de sevgiler vişnap.... çörekotu ve susam dediğin gibi benimde vazgeçilmezim...teşekkürler canım...
YanıtlaSil