Malzemeler
1 paket istediğiniz şekil makarna
Ben çubuk makarna kullandım
Kaşar peyniri yada istenilen her çeşit peynir
soğan kıtırları
Başemal sos:
2 yemek kaşığı un
2 su bardağından biraz fazla süt
50 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Yapılışı
Öncelikle makarnamızı çok yumuşatmadan 8-10 dk.pişirelim.
Sonra bir tencereye tereyağımızı koyalım.
Unumuzu ilave edip kavuralım.
Azar azar sütümüzü ilave edip, çırpmaya devam edelim.
Topaklanmaması için sürekli çırpalım.
Sosumuz koyulaşınca ocaktan alalım.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip karıştıralım.
Burada keşfettiğimiz soğan kıtırları
Kaan'ın vazgeçilmezi oldu.
(şu sıralar Türkiye'de de bir hamburger firması da
bir menüde kullanmaya başlamış)
Haşladığımız makarnamıza peynirlerimizi ve soğan kıtırlarımızı ilave edelim.
Başemal sosuda ekleyip, bütün malzemeleri karıştıralım.
Fırına dayanıklı bir kabımızı yağlayalım ve makarnamızı
içine dökelim. Üzerine rende kaşar serpiştirelim.
200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika
üzeri kızarana kadar pişirelim.
(fırın ayarı herkezin farklıdır, aman makarnayı yakmayın:))
Afiyet olsun...
Canım ellerine sağlık. . Eminim nefis olmuştur.. Oradan gelen biri olarak biliyorum soğan citirlarini.. kavrulmuş kurutulmuş soğan. . Ben önce kıyılmış soğanı tereyağında iyice kavurıp öyle kullanıyorum. . Tekrar ellerine sağlık. .
YanıtlaSilMakarnada bende kavrulmuş soğanı kullanırdım, burada kavrulmuşunu bulunca bizimkiler çok sevdi.. yorumun için teşekkür ederim Hatice
YanıtlaSil