17 Mart 2014 Pazartesi

ENGİNARLI HİNDİBAĞLI SALATA


Sağlıklı bir salata denemek istiyorsanız, hemen yapın derim.


Malzemeler

2 adet haşlanmış enginar
Çeyrek göbek marul
1 bağ hindibağ
Bir tutam dereotu
2-3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek yaşığı mayonez (isteğe göre)
zeytinyağ
tuz
Parmesan,eski kaşar rendesi ya da  taze kaşar rendesi

Yapılışı
Enginarlarımızı limonlu suda yumuşayana kadar haşlayalım.
Ya da konserve enginarda kullanabilirsiniz.
Marulumuzu ve hindibağımızı yıkayalım ve kurutalım.
Dereotunu ince ince kıyalım.

Yoğurt,mayonez,zeytinyağ,tuz karıştırıp sosumuzu hazırlayalım.

Yeşilliklerimizi doğrayıp salata kasemize alalım.
Soğumuş küp küp doğradığımız enginarlarımızı da salata kasemize alalım.
Yoğurt sosumuzu salatamızın üzerine gezdirelim.
Üzerine parmesan peynirimizi rendeleyelim. Salatamıza çok az zeytinyağ gezdirelim.
Afiyetler olsun....


4 yorum:

  1. ımmmm bayılırım salatalara bu da tam benlik olmuş..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. BANA çok değişik geldi. Afiyetle ve ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. güzel fresh bir salata teşekkür ederim Arzucum:)

    YanıtlaSil
  4. Nursevin Hanım hindibağı tek başına pek sevmedim böyle karışınca güzel ve sağlıklı bir salata oldu.. teşekkür ederim...

    YanıtlaSil